Gerillaljus Chitachonga

Gerillaljus Chitachonga

Chitachongablogg - Why do serious beat fun?

Allt fler objekt, såsom parker, träd, fasader, hus och offentliga byggnader mm belyses idag. Ljussättningen är en bransch som varit och är på snabb frammarsch . Vi, Gerillaljusättargruppen, Chitachonga tycker förstås detta är kul att se, dock tycker vi att i vissa fall är ljussättningen gjord så otroligt smaklös att man lika gärna kunde vara utan. Det är där vi kommer in i bilden, vi tar oss friheten att ändra ljussättningar på offentliga platser. Det kan handla om att rikta om ljuskällan, filtrera om till en ny nyans osv. Nedan kan du läsa om våra projekt, lära dig hur vi jobbar. Du kan också tipsa oss om objekt du tycker är alltför smaklösa genom att maila. Adressen hittar du här bredvid till höger. /Chitachonga

Kommande objekt/läsartävling

ProjektPosted by 1 Mon, April 27, 2009 20:42:12
Ett misstag som helt klart behöver repareras.
- Det här är inte smakfullt säger Chita II.
Ett kommande objekt för Chitachonga. För den läsare som ämnar försöka så önskar vi lycka till. Efter fullgjort uppdrag kan betyg för delmoment 1 av 3 hämtas ut.

  • Comments(0)//www.gerillaljus.se/#post20

Vasagatan

ProjektPosted by 1 Mon, March 24, 2008 14:05:52
Då var det dags igen. Den här gången var det ett taskigt ljussatt träd eller snarare trädgrupp på Vasagatan, nära Vasaplatsen.

Blog ImageBlog Image
Blog ImageOvan.Tre bilder tagna före operationen. Vitt, trist, kallt, sterilt, omysigt. En kall färgtemperatur ger känslan av rymd eller utrymme och kyla. Just vad vi behöver i detta kalla Sverige. Klicka på bilderna för att förstora dem.

Blog Image
Blog ImageBlog ImageBlog Image
Ovan.Jag valde ett orangefärgat filter, för att skapa en varm, intim och mysig känsla. Just vad vi behöver i detta kalla vita landskap. Visst känns det, efter Chitachongas gerillaoperation, som att träden numera försöker krama varandra. Intimt, Varmt, Lyckat.
Klicka på bilderna för att förstora dem.
/Chita

  • Comments(1)//www.gerillaljus.se/#post7

Så blev det...

ProjektPosted by 1 Mon, January 07, 2008 20:07:41
Blog Image
En före bild. Trist, vitt, blaskigt och totalt smaklöst tycker vi. I göteborgtrakternas gråblaskiga väder och vinterns höstmörker behöver vi något som är mer uppiggande än uppåttjack, nämligen mindre ljus. "Vi bringar inte ljus, utan mörker" Är inte detta en motsägelse? Är det mörkt vill man ha mer ljus?! eller?! Nej nej nej. Åtminstonde inte i detta fall. "Släck ljuset så ser man bättre" är ett utav våra talesätt. Vi bestämde oss därför att släcka allt ljus utom de rosa strålarna med hjälp av ett filter. Resultatet ses nedan. Blog Image
Blog Image

  • Comments(1)//www.gerillaljus.se/#post5

Partille

ProjektPosted by 1 Wed, December 19, 2007 00:03:56
Chitachongas senaste projekt. Objekt ses nedan.

Blog ImageOvan. Partille Herrgård. Ses här ganska ordinärt belyst, dåligt med färger tyckte Chitachonga. Men framför allt väldigt smaklöst.


Blog ImageOvan. En efterbild. Rikligt med färg. Smakfullt. Keep it Smakfullt.
Blog Image

Blog Image

Blog ImageOvan. Allén upp till Partille Herrgård börjar med två stenklumpar vita tråkiga tyckte vi.

Blog ImageOvan. Efterbild. Smakfullt.
Blog Image
Blog ImageOvan. Partille station. Tråkig, steril och vit. Grunden till att denna ljussättning överhuvudtaget existerar är ett behov. Ett behov av att se trapporna mörka nätter (eller eftermiddagar och mornar för den delen). Ett behov man stillat genom att sätta dit så många vita lampor som möjligt för att lysa upp så mycket som möjligt. En skymf mot ljuset tänkte vi. Låt oss hedra ljuset och göra det lika smakfullt som funktionellt tänkte vi.
Blog ImageOvan. Efterbild. Väldigt smakfullt tycker vi.

  • Comments(0)//www.gerillaljus.se/#post1