Gerillaljus Chitachonga

Gerillaljus Chitachonga

Chitachongablogg - Why do serious beat fun?

Allt fler objekt, såsom parker, träd, fasader, hus och offentliga byggnader mm belyses idag. Ljussättningen är en bransch som varit och är på snabb frammarsch . Vi, Gerillaljusättargruppen, Chitachonga tycker förstås detta är kul att se, dock tycker vi att i vissa fall är ljussättningen gjord så otroligt smaklös att man lika gärna kunde vara utan. Det är där vi kommer in i bilden, vi tar oss friheten att ändra ljussättningar på offentliga platser. Det kan handla om att rikta om ljuskällan, filtrera om till en ny nyans osv. Nedan kan du läsa om våra projekt, lära dig hur vi jobbar. Du kan också tipsa oss om objekt du tycker är alltför smaklösa genom att maila. Adressen hittar du här bredvid till höger. /Chitachonga

Återigen Mörker

chitachongaPosted by 1 Wed, July 16, 2008 01:12:18
Blog ImageVad ser du? Ett hus? Mörker? Ljus? "Vi bringar inte ljus utan mörker" eller skugga om du så vill, utan mörkret på bilden hade du förmodligen inte lagt märke till huset eller vägen, trottoaren eller flaggstången. Bilden är komponerad så att ljusets två högra hörn gränsar till två punkter av det gyllene snittet vilket gör att bilden är extra attraktiv för ögat att se på, eller ögonen för er som har två. Det här är ingen gerillaljussättning utan inlägget skrevs mest av anledning att visa hur viktigt det är att skapa rum, mörker, ljus och kontrast, men samtidigt hur viktigt det är att skapa något som sticker ut eller är bryter mot mönstret. Svart drar till sig blicken medans det ljus bryter av. 
Referensbild nedan.

Blog ImagePå bilden ovan ser vi enkelt hur svårt det är att fästa blicken på något särskilt i en sådan svår komposition. Vi har inget som bryter av, inget som går mot mönstret. Samtidigt är bilden så oerhört subjektiv eftersom vi ger ögat(ögonen för er som har två) och hjärnan mycket mer utrymme för fantasi. 

  • Comments(0)//www.gerillaljus.se/#post14