Gerillaljus Chitachonga

Gerillaljus Chitachonga

Chitachongablogg - Why do serious beat fun?

Allt fler objekt, såsom parker, träd, fasader, hus och offentliga byggnader mm belyses idag. Ljussättningen är en bransch som varit och är på snabb frammarsch . Vi, Gerillaljusättargruppen, Chitachonga tycker förstås detta är kul att se, dock tycker vi att i vissa fall är ljussättningen gjord så otroligt smaklös att man lika gärna kunde vara utan. Det är där vi kommer in i bilden, vi tar oss friheten att ändra ljussättningar på offentliga platser. Det kan handla om att rikta om ljuskällan, filtrera om till en ny nyans osv. Nedan kan du läsa om våra projekt, lära dig hur vi jobbar. Du kan också tipsa oss om objekt du tycker är alltför smaklösa genom att maila. Adressen hittar du här bredvid till höger. /Chitachonga

Vitt

chitachongaPosted by 1 Fri, August 08, 2008 02:38:41
Jag pratade inspiration med en innan händelsen ickebekant. Efter lite hit och dit pratande sa han att man kan välja var man hämtar sin kreativitet eller inspiration. Han sade att man kan använda det mörka eller det ljusa som idékälla. (På tal om att alla konstnärer antingen är alkoholister eller religösa) Vad innebär det? Jag har min tolkning som jag inte kommer dela med mig av här, kanske senare.
Tidigare har ljuset, det vita eller det goda om man så vill varit ett ganska oberört ämne här på gerillaljus.se, det har varit mörker, mörker, skugga, mörker, skuggdans osv. Likt en nybyggande pionjär på jakt efter det bästa stället att bygga mitt hus eller som personen som jagade och dödade den näst siste mohikanen (hehe, internskämt) åtar jag mig detta uppdrag, att skriva om färgen vit. 
Vit är som kanske bekant den färg som är ljusast. Färgen Vit reflekterar alla grundfärger lika mycket dvs Röd, Grön och Blå och då blir blandningen vit. Jag gjorde lite bakrundskoll och lärde mig då att alla vita färgämnen består av små små små genomskinliga byggstenar. Detta faktum får mitt huvud att gå i väggen och miljoner frågor flyger runt i mitt huvud? Är vitt osynligt?! Vad är vitt i sig självt? Osynlighet? Kan man prata om Vitt ljus som osynligt ljus? Ljus i sig är ju faktiskt ganska osynligt, det är först då det träffar något som man ser det(om man inte stirrar rätt in i ljuskällan). Om det nu är osynligt varför ser vi det då? Är det kanske avsaknad av mörkret vi noterar? 
2 får gärna återkomma med feedback och tankar. Nedan följer en vit referensbild för att ni ska kunna relatera till något. Lägg märke till hur, även i detta fall, svårt det är att fästa blicken på något konkret i denna bildkomposition. 
Blog Image

  • Comments(0)//www.gerillaljus.se/#post16