Gerillaljus Chitachonga

Gerillaljus Chitachonga

Chitachongablogg - Why do serious beat fun?

Allt fler objekt, såsom parker, träd, fasader, hus och offentliga byggnader mm belyses idag. Ljussättningen är en bransch som varit och är på snabb frammarsch . Vi, Gerillaljusättargruppen, Chitachonga tycker förstås detta är kul att se, dock tycker vi att i vissa fall är ljussättningen gjord så otroligt smaklös att man lika gärna kunde vara utan. Det är där vi kommer in i bilden, vi tar oss friheten att ändra ljussättningar på offentliga platser. Det kan handla om att rikta om ljuskällan, filtrera om till en ny nyans osv. Nedan kan du läsa om våra projekt, lära dig hur vi jobbar. Du kan också tipsa oss om objekt du tycker är alltför smaklösa genom att maila. Adressen hittar du här bredvid till höger. /Chitachonga

Åtgärdat

NyheterPosted by 2 Fri, October 16, 2009 02:25:18

Glädje

Med glädje kan vi meddela att någon glad själ tagit oss på ordet och åtgärdat objektet i förra inlägget.

Vi har inte dokumenterat det, men kan meddela att man med rött filter ändrat uttrycket för Borgen i Partille.

Vi är självklart nöjda med att något gjorts åt saken, men om vi skall vara petiga hade en försiktig omjustering av fokuseringen gett topp-betyg.

Ambitiös efterföljare

Alldeles oavsett denna anmärkning toppade de anonyma epigonerna aktionen med en ambitiös infärgning av Partille slott.

Även om objektet i sig är uttjatat blev vi glatt överaskade. Bla noterade vi att man från ena natten till nästa varit tillbaka för att byta ut något skärt/minus grönt/rödaktikt lavendel (?) mot rött vid grindstolpar för att få dem att stämma med resten av uppdraget.

Stela regler ändras

Om detta var ett försök att ansöka till Gerillaljus vill vi medela att det var steg 2 i ansökningsförfarandet som alltså klarats av. Utan att steg 1 utförts. Men det är nog så att vi får tänka om angående ordningen på ansökningskriterierna och inte förutsätta att den ordning vi listat delmomenten i är lika med det ordning de måste utföras.

http://gerillaljus.se/ansokan.html

Hjärn spräck

Stelhet leder till kommunal ljussättning, som vi brukar säga...(eller det brukar vi inte säga men deviser och aforismer gör sig bättre med någon form av provenance, se exemplet nedan).

  • Comments(0)//www.gerillaljus.se/#post21