Gerillaljus Chitachonga

Gerillaljus Chitachonga

Chitachongablogg - Why do serious beat fun?

Allt fler objekt, såsom parker, träd, fasader, hus och offentliga byggnader mm belyses idag. Ljussättningen är en bransch som varit och är på snabb frammarsch . Vi, Gerillaljusättargruppen, Chitachonga tycker förstås detta är kul att se, dock tycker vi att i vissa fall är ljussättningen gjord så otroligt smaklös att man lika gärna kunde vara utan. Det är där vi kommer in i bilden, vi tar oss friheten att ändra ljussättningar på offentliga platser. Det kan handla om att rikta om ljuskällan, filtrera om till en ny nyans osv. Nedan kan du läsa om våra projekt, lära dig hur vi jobbar. Du kan också tipsa oss om objekt du tycker är alltför smaklösa genom att maila. Adressen hittar du här bredvid till höger. /Chitachonga

Vasagatan

ProjektPosted by 1 Mon, March 24, 2008 14:05:52
Då var det dags igen. Den här gången var det ett taskigt ljussatt träd eller snarare trädgrupp på Vasagatan, nära Vasaplatsen.

Blog ImageBlog Image
Blog ImageOvan.Tre bilder tagna före operationen. Vitt, trist, kallt, sterilt, omysigt. En kall färgtemperatur ger känslan av rymd eller utrymme och kyla. Just vad vi behöver i detta kalla Sverige. Klicka på bilderna för att förstora dem.

Blog Image
Blog ImageBlog ImageBlog Image
Ovan.Jag valde ett orangefärgat filter, för att skapa en varm, intim och mysig känsla. Just vad vi behöver i detta kalla vita landskap. Visst känns det, efter Chitachongas gerillaoperation, som att träden numera försöker krama varandra. Intimt, Varmt, Lyckat.
Klicka på bilderna för att förstora dem.
/Chita

  • Comments(1)//www.gerillaljus.se/#post7