Gerillaljus Chitachonga

Gerillaljus Chitachonga

Chitachongablogg - Why do serious beat fun?

Allt fler objekt, såsom parker, träd, fasader, hus och offentliga byggnader mm belyses idag. Ljussättningen är en bransch som varit och är på snabb frammarsch . Vi, Gerillaljusättargruppen, Chitachonga tycker förstås detta är kul att se, dock tycker vi att i vissa fall är ljussättningen gjord så otroligt smaklös att man lika gärna kunde vara utan. Det är där vi kommer in i bilden, vi tar oss friheten att ändra ljussättningar på offentliga platser. Det kan handla om att rikta om ljuskällan, filtrera om till en ny nyans osv. Nedan kan du läsa om våra projekt, lära dig hur vi jobbar. Du kan också tipsa oss om objekt du tycker är alltför smaklösa genom att maila. Adressen hittar du här bredvid till höger. /Chitachonga

Mörker

chitachongaPosted by 2 Tue, July 22, 2008 00:16:06

Om man sluter ögonen tror man först att det är svart, som referensbilden nedan. Men det blir inte riktigt mörkt. Inte i mina ögon. Inte bakom mina ögonlockar. En dag skulle jag vilja vara blind för att se hur det ser ut inifrån.

Det kanske ser olika ut för olika blindheter? Någon som vet?

Svart är ingen färg säger en del...Max Book ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Max_Book ) säger att om man kan köpa det i en färgaffär så är det en färg. Jag håller med. Färgsnobberi är kass.

Frågan är här: Är mörker svart/ svart = mörker?

Återkommer när jag funderat. Under tiden kan kanske 1 lägga upp en vit referensbild om han har någon fotograferad observation av vithet....

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.