Gerillaljus Chitachonga

Gerillaljus Chitachonga

Chitachongablogg - Why do serious beat fun?

Allt fler objekt, såsom parker, träd, fasader, hus och offentliga byggnader mm belyses idag. Ljussättningen är en bransch som varit och är på snabb frammarsch . Vi, Gerillaljusättargruppen, Chitachonga tycker förstås detta är kul att se, dock tycker vi att i vissa fall är ljussättningen gjord så otroligt smaklös att man lika gärna kunde vara utan. Det är där vi kommer in i bilden, vi tar oss friheten att ändra ljussättningar på offentliga platser. Det kan handla om att rikta om ljuskällan, filtrera om till en ny nyans osv. Nedan kan du läsa om våra projekt, lära dig hur vi jobbar. Du kan också tipsa oss om objekt du tycker är alltför smaklösa genom att maila. Adressen hittar du här bredvid till höger. /Chitachonga

Mörker

chitachongaPosted by 2 Mon, April 21, 2008 22:12:47

Natten är jordens skugga

Skugga är ett fenomen som uppstår när något blockerar ljus som riktas mot det. Bakom objektet uppstår därmed det vi kallar skugga.

När vår sida av jorden är bakom den ljussatta sidan uppstår natt. En gigantisk skugga av jorden.

Frågan är om mörker är något i sig själv, eller var finns ett mörker som inte är ett sekundärt fenomen, är allt mörker skugga?

Tankemörker...

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by chita2 Wed, April 23, 2008 21:35:53

Om en buske står ivägen för dig i skogen böjer du den åt sidan. Alltså står den inte längre ivägen...även om den egentligen stod ivägen alldeles innan böjningen.

Posted by Pôta Wed, April 23, 2008 20:25:25

Svarta hål t.ex syns inte och kallas just svarta hål på grund av sitt starka gravitationsfält som drar åt sig allt ljus.

Men om ett svart hål ligger mitt emellan en åskådare och en stjärna kan man fortfarande se stjärnan även om den egentligen är skymd av det svarta hålet. Detta är ett fenomen som kallas gravitationslins d.v.s ljuset böjs runt det svarta hålet på grund av den starka gravitationen.

Men vem orkar ljussätta ett svart hål anyway? =)