Gerillaljus Chitachonga

Gerillaljus Chitachonga

Chitachongablogg - Why do serious beat fun?

Allt fler objekt, såsom parker, träd, fasader, hus och offentliga byggnader mm belyses idag. Ljussättningen är en bransch som varit och är på snabb frammarsch . Vi, Gerillaljusättargruppen, Chitachonga tycker förstås detta är kul att se, dock tycker vi att i vissa fall är ljussättningen gjord så otroligt smaklös att man lika gärna kunde vara utan. Det är där vi kommer in i bilden, vi tar oss friheten att ändra ljussättningar på offentliga platser. Det kan handla om att rikta om ljuskällan, filtrera om till en ny nyans osv. Nedan kan du läsa om våra projekt, lära dig hur vi jobbar. Du kan också tipsa oss om objekt du tycker är alltför smaklösa genom att maila. Adressen hittar du här bredvid till höger. /Chitachonga

Kalejdoskop - Ljustjuven

chitachongaPosted by 1 Tue, April 22, 2008 18:27:34
Igår var jag hos min gerillakollega. Han illustrerade ett nytt koncept han tänkte att vi skulle ta och göra. Konceptet heter "Kalejdoskopet - Ljustjuven" och vi har redan en potentiell operationsplats. Som vi dock inte avslöjar nu. Håll Utkik... Nedan följer skisserna. 
Blog ImageDenna skiss visar hur vi med hjälp av speglar snor ljus från en befintlig ljuskälla och sedan skickar iväg det till ännu en spegel, därefter skickas ljuset ner i ett träd där en grupp av roterande speglar vispar runt ljuset, som ett kalejdoskop.
Blog Image

Blog Image

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.